Varškės tortas
Ingredientai:
Pagrindui:
Kiaušinių 5 vnt
Miltų 5 v.š.
Cukraus 5 v.š.
Vanilės esencijos
Džemo 100 g
Margarino VILNIUS kepiniams 2 v.š.
Džiūvėsėlių (formai aptepti) 2 v.š.
Varškės masei:
Varškės 500 g
Cukraus 150 g
Margarino VILNIUS kepiniams 50 g
Kiaušinių 5 vnt
Bulvių krakmolo 4 v.š.
Aguonų 2 v.š.
Paruošimas:
Trynius atskirti nuo baltymų ir ištrinti su cukrumi. Į juos suberti miltus, įlašinti vanilės esenciją ir išmaišyti. Paskui į tešlą sudėti išplaktus iki putų baltymus ir atsargiai išmaišyti. Tešlą supilti į margarinu ir džiūvėsėliais išteptą 26 cm. torto formą. Kepti 180 laipsnių temperatūroje, 40 min.
Iškepusį biskvitą aptepti džemu.

Varškę išsukti su cukrumi iki vientisos masės, į ją sudėti trynius, margariną, krakmolą, aguonas ir iki putų išplaktus baltymus. Atsargiai išmaišyti ir sukrėsti ant iškepto ir džemu aptepto biskvito. Kepti dar 20 min. tokio pat karštumo orkaitėje.

Atvėsinus puošti braškėmis ir užpilti želė skirta puošti tortams.
Skanaus!!!

Recepto istorija:
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.