Bundela
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Mielės 25 g Cukrus 150 g Druska 0 arbat. šaukštel. Kiaušiniai 4 vnt. Pienas 2 stikl. Razinos 100 g Miltai 1 kg Vanilinis cukrus 0 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Nuplauname ir išmirkome razinas, vandens neišpilame, o išgeriame arba pasigaminame džiovintų vaisių kompoto. Į dubenį suberiame mieles, kiaušinius, pašildytą pieną bei margariną VILNIUS kepiniams (rinkis prekę lietuvišką), truputį druskos, vanilinio cukraus. Viską išmaišome, įberiame stiklinę miltų, dar kartą išmaišę paliekame šiltai pakilti (apie 20 min.). Suberiame likusius miltus ir maišome. Baigus maišyti suberiame razinas, truputį apibarstytas miltais. Močiutė sakė, kad taip jos geriau pasiskirsto ir nesudrėkina tešlos. Paliekame tešlą dar pakilti, tada aptepame kiaušinio tryniu sumaišytu su šaukšteliu cukraus. Kepame įkaitintoje orkaitėje. O laikas priklauso nuo orkaitės ir pyrago dydžio ir storio. Iškepus uždengiame sudrėkinta skepetėle ir paliekame atvėsti. Labai skanu kol pyragas karštas, bet ... geriau palūkėti. Skanaus.
Recepto istorija:
Šis receptas yra mano močiutės. Ji labai skanias bundelas kepdavo, tokias didžiules, geltonas, kvapnias duonkepyje, o vėliau, ir mažesnes, elektrinėje krosnelėje. Nuplauname ir išmirkome razinas, vandens neišpilame, o išgeriame arba pasigaminame džiovintų vaisių kompoto. Išgyvenusi du pasaulinius karus mano močiutė naudingai panaudodavo kiekvieną trupinėlį, nieko neišmesdavo. Šią bundelą kepiau su savo vaikais. Kepimo istorija kartojasi, kaip aš su sese, taip ir mūsų vaikai iš beauštančio pyrago nulupo paviršiaus razinas. Taigi pasinaudojau močiutės gudrybe ir draugiškai su vaikučiais pyrago paviršių apibarstėme cukraus pudra. Beje, kaip seniau, taip ir dabar nei vienas nubyrėjęs cukraus pudros trupinėlis nenuėjo veltui, nė sakyti nereikėjo :)
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|