Tortas Drugelis
Ingredientai:
Margarino VILNIUS kepiniams 125 g
Cukraus pudros 100 ml
Druskos žiupsnelis
Vanilinio cukraus 1 pak.
Kiaušinių 3 vnt
Miltų 60 g
Krakmolo 60 g
Kepimo miltelių 1 a.š.
Sulaistymui:
Natūralių apelsinų sulčių 100 ml
Kremui:
Cukraus 125 g
Želatinos 10 g
Vandens 100 ml
Maskarponės sūrio 190 g
Grietinėlės (35%) 400 g
Citrinos 1 vnt
Paruošimas:
Margariną išsukti su cukrumi iki purios masės. Įmušti po vieną kiaušinį, po kiekvieno plakti apie 5 min. Druską, vanilinį cukrų, miltus, krakmolą ir kepimo miltelius persijoti ir įmaišyti į bendrą masę.
Tešlos gausis nedaug, bet biskvitas pakils ir jo pilnai pakaks pagrindui. 26 cm kepimo formą ištepti riebalais, pilti tešlą ir kepti orkaitėje 180°C iki 30 min.

Dar šiltą biskvitą subadyti smeigtuku ir sulaistyti sultimis.

Išbrinkiname vandenyje želatiną ir pakaitiname iki užvirimo, kad pilnai ištirptų. Supilti cukrų ir maišyti, kol ištirps. Atvėsinti. Grietinėlę išplakti standžiai. Kitame inde išsukti sūrį, įspausti citrinos sultis, įtarkuoti žievelę, palengva sumaišyti su plakta grietinėle, supilti želatiną.

Biskvitą dėti atgal į formą, užspausti gerai kraštus ir gražiai uždėjus išlyginti kremą.
Statyti į šaldytuvą bent 6 val., o geriausia nakčiai. Išėmus iš formos perpjauti pusiau ir sudėti šonais į vidų. Puošti uogomis.
Skanaus!!!

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.