Vengriška balta duonelė
Ingredientai:
2 duonelėms reikės:
Sausųjų mielių 7 g
Margarino VILNIUS kepiniams 50 g
Vandens 600 ml
Druskos 1/2 a.š.
Saulėgrąžų 1 saujelės
Miltų (550 tipo) 1 kg
Paruošimas:
Garų vonelėje ištirpinti margariną, supilti vandenį, sušildyti iki ęų laipsnių ( vos šilto) ir įmaišyti mieles.
Kai mielės ištirps suberti miltus ir druska, saulėgrąžas ir minkyti,kol tešla taps elastinga ir nelips prie rankų. Palikti kilti apie 1.5 val.
Tešlą perminkyti, padalinti į dvi lygias dalis ir suformuoti duoneles. Aptepti tirpintu margarinu ir palikti dar kilti apie 45 min.
Kepti 220°C įkaitintoje orkaitėje su garais 20 min. ir 190°C. dar 30 min
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.