Vengriška balta duonelė
Ingredientai:
2 duonelėms reikės:
Sausųjų mielių 7 g
Margarino VILNIUS kepiniams 50 g
Vandens 600 ml
Druskos 1/2 a.š.
Saulėgrąžų 1 saujelės
Miltų (550 tipo) 1 kg
Paruošimas:
Garų vonelėje ištirpinti margariną, supilti vandenį, sušildyti iki ęų laipsnių ( vos šilto) ir įmaišyti mieles.
Kai mielės ištirps suberti miltus ir druska, saulėgrąžas ir minkyti,kol tešla taps elastinga ir nelips prie rankų. Palikti kilti apie 1.5 val.
Tešlą perminkyti, padalinti į dvi lygias dalis ir suformuoti duoneles. Aptepti tirpintu margarinu ir palikti dar kilti apie 45 min.
Kepti 220°C įkaitintoje orkaitėje su garais 20 min. ir 190°C. dar 30 min
PANAŠŪS RECEPTAI