Abrikosų ir razinų duona
Ingredientai:
Margarino VILNIUS kepiniams 55 g
Rudojo cukraus 165 g
Kiaušinių 2 vnt
Apelsinų sulčių 235 ml
Miltų 250 g
Kepimo miltelių 2 a.š.
Druskos 1/2 a.š.
Smulkintų džiovintų abrikosų 130 g
Razinų 145 g
Kapotų graikinių riešutų 55 g
Tarkuotos apelsino žievelės 1 v.š.
Paruošimas:
Miltus persijoti su druska ir kepimo milteliais. Sudėti razinas, riešutus ir apelsino žievelę. Abrikosus gerai išbrinkinti ir sutrinti. Margariną VILNIUS kepiniams išsukti su cukrumi ir vienu kiaušiniu iki vientisos masės, įmaišyti antrą kiaušinį, supilti apelsinų sultis ir gerai permaišyti. Palengva įmaišyti miltų mišinį ir abrikosų tyrę. Tešlą suberti į margarinu išteptą formą. Kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą, patikrinti mediniu pagaliuku ar duonelė iškepusi. Kai atvės išimti iš formos.
Ypač skanu su ledais ir klevų sirupu.
Skanaus!!
PANAŠŪS RECEPTAI