Rudai baltas pyragas
Ingredientai:
Pagrindui:
Miltų 450 g
Cukraus 300 g
Kepimo miltelių 2,5 a.š.
Kakavos 4 v.š.
Kiaušinių 2 vnt
Pieno 200 ml
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
Verdančio vandens 200 g
Paukščių pieno sluoksniui:
Grietinės 30% 800 g
Grietinėlės 400 g
Cukraus 225 g
Želatinos 30 g
Pienos 225 g
Paruošimas:

Pagrindas:
Sumaišyti visus pagrindo sausus produktus, galima persijoti. Kiaušinius išplakti, kol masė padvigubės, įmaišyti tirpintą margariną VILNIUS kepiniams ir dar plakti apie minutę. Nenustojant maišyti pilame dalį pieno dalį sauso mišinio, plakame ir vėl dalį pieno ir sauso mišinio, taip per 3-4 kartus viską supilame ir maišome, po truputį supilame verdanti vandenį. Masę pilame į orkaitės skardą išklotą popieriumi ir dedame į įkaitintą 180 C orkaitę 30 min. Patikriname mediniu smeigtuku ar iškepę, atvėsiname.


Paukščių pieno sluoksnis:
Piene išbrinkinti želatiną. Išplakti standžiai grietinėlę ir kitame inde grietinę išplakti su cukrumi. Pieną dėti ant nedidelės ugnies ir nuolat maišant ištirpinti išbrinkusią želatiną. Sujungti grietinėlės ir grietinės mases, gerai permaišyti ir silpna srovele maišant supilti pieną. Supilti masę ant pagrindo ir statyti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Puošti uogomis, rekomenduoju rūgštesnėmis.
Skanaus !!

PANAŠŪS RECEPTAI
Autorius: soli-sol
Autorius: Kristama
Autorius: Aukselis
Autorius: Amazonė
Autorius: dange
Autorius: irmantyte
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.