Braškių bananų tortas draugams
Ingredientai:
Biskvitui:
Kiaušinių 6 vnt
Cukraus 130 g
Miltų 100 g
Krakmolo 50 g
Kremui:
Maskarponės sūrio 500 g
Kondensuoto pieno 190 g
Margarino VILNIUS kepiniams 150 g
Citrinos 1 vnt
Vanilinio cukraus
Bananų 2 vnt
Braškių 2 saujelių
Paruošimas:
Biskvitas:

Orkaitę įkaitinti iki 180°C. Standartinę orkaitės skardą iškloti kepimo popieriumi.
Kiaušinių baltymus plakti iki standžių putų, palaipsniui pilant cukrų. Kai baltymai išsiplaks, sudėti trynius, išmaišyti ir įberti persijotus miltus su krakmolu, labai atsargiai išmaišyti.
Kepti apie 12-15 min.

Šiek tiek atvėsinti ir supjaustyti vienodom juostom, man išėjo 5 juostos po 7 cm.

Kremas:

Margariną VILNIUS kepiniams išplakti su kondensuotu pienu, palaipsniui sudėti maskarponę, vanilinį cukrų, įtarkuoti citrinos žievelę ir įspausti pusės citrinos sulčių.

Ant juostos tepti kremo ir išdėlioti smulkintas braškes (pjaustyti lygiais, vienodais, nestorais gabalėliais, kad lengviau susisuktu biskvitai).

Kitą juostą ištepus kremu apdėlioti bananais ir apšlakstyti likusios citrinos puselės sultimis, kad nejuoduotų. Taip sutepti visas biskvito juostas.

Palengva vieną juostą susukti į vyniotinį, ją padėti ant serviravimo padėklo ir tuomet prie pabaigos prijungti kitos juostos pradžią ir sukti ratu vis paspaudžiant.

Susukus viršų apdėlioti likusiais bananais, taip ištiesinsime torto viršų (jei pas ką gausis nelygus kaip pas mane :) ir aptepti likusiu kremu šonus ir viršų. Tortą pastatyti 6 valandoms arba nakčiai į šaldytuvą. Išėmus papuošti žinoma kaip ir priklauso braškinį tortą braškėmis :)

Šilčiausi linkėjimai visiems gaminantiems kartu:)

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.