Skaniausios cinamonininės bandelės
Autorius: martyynyyte
Ingredientai:
Mielės 100 g
Pienas 2 stikl.
Rudasis cukrus 1 stikl.
Smulkintas kardamonas 1 arbat. šaukštel.
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 4 stikl.
Druska 5 g
Rudasis cukrus įdarui 0 stikl.
Cinamonas 2 arbat. šaukštel.
Vanilinis cukrus 1 arbat. šaukštel.
Kiaušinis patepimui 1 vnt.
Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Paruošimas:
Pirma, paruošiame tešlą: mieles ištriname su keliais šaukštais cukraus, kol pasidarys skystimas. Pašildyti pieną, kurį supilti į mieles. Pamaišyti ir berti 2 stiklines miltų, įmušti po kiaušinį, išmaišyti. Masę uždengti maistine plėvele, keliais rankšluosčiais ir palikti valandai pakilti. Kai tešla pakils, suberti likusias 2 stiklines miltų, druską, smulkintą kardamoną. Tada išlydyti 150 g. margarino VILNIUS kepiniams, kurį sumaišyti su cukrumi, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti. Tada tešlą minkyti, o jei labai limpa, patepti aliejumi. Vėl palikti 15 min. pakilti. Pakilus gerai nusivalyti stalą, ištepti jį  margarinu VILNIUS kepiniams ir paimti apie trečdalį tešlos. Ją iškočiojame ant stalo į nelabai storą stačiakampį, ant kurio tepame įdarui skirtą išlydytą margariną, pabarstome mišiniu, padarytu sumaišius cukrų, cinamoną ir vanilę. Tada lakštą sukame į volelio formą. Gautą "dešrą" supjaustome nedidelėmis riekutėmis, nes jos kepdamos iškils. Jų viršų patepame kiaušiniu ir pabarstome perliniu cukrumi. Bandeles sudedame ant sviestinio popieriaus ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 10 - 15 min., vis patikrinant ar nesvyla. Skanaus!
Recepto istorija:
Kai buvau maža, kiekvieną kartą nuvykus pas Močiutę, ji mane pasitikdavo su pilna lėkšte prikeptų cinamoninių bandelių, kurias pasigardžiuodama valgydavau su šiltu pienu. Tai bene geriausias mano vaikystės atsiminimas. Kai išmokau gaminti, svajojau iš Močiutės pasiimti šių bandelių receptą ir pasigaminti jų pati. Žinoma, manosios neprilygs Močiutės, tačiau jos tikrai primena senus gerus laikus ir ypač tiks šaltą žiemą.
PANAŠŪS RECEPTAI