Bandelės su aguonom
Ingredientai:
Tešlai:
Pieno 500 ml
Šviežių mielių 25 g
Cukraus 150 ml
Miltų 800-1000 ml
Margarino VILNIUS kepiniams 150 g
Druskos 1 a.š.
Įdarui:
Margarino VILNIUS kepiniams 3 v.š.
Aguonų
Medaus
Aptepimui
Cukraus
Kiaušinių 1 vnt
Paruošimas:
Ištirpinti mieles šiltame piene. Suberti cukrų, druską. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą margariną. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 min.), uždengti ir šiltai kildinti 30 - 40 min., kol pakils dvigubai.

Padalinti tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 50 - 40 cm dydžio 0,5 - 1 cm storio keturkampį. Ištepti minkštu margarinu, medum ir apibarstyti aguonomis, galima cinamonu.
Suvynioti tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais.
Kiekvieną gabaliuką per vidurį prispausti pirštais.
Iškloti skardą kepimo popieriumi, sudėti bandeles "siūle" į apačią, patepti išplaktu kiaušiniu ir pabarstyti cukrumi.
Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 min.

PANAŠŪS RECEPTAI