Bandelės su obuoliais
Ingredientai:
Sausųjų mielių 1 pak.
Cukraus 100 g
Druskos 1 a.š.
Kiaušinių 3 vnt
Pieno 200 ml
Margarino VILNIUS kepiniams 60 g
Aliejaus 3 v.š.
Miltų 500-600 g
Įdarui:
Obuolių 5 vnt didelių
Margarino VILNIUS kepiniams 50 g
Cukraus 100 g
Cinamono 1/2 a.š.
Paruošimas:
Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinti margariną, suberti cukrų, obuolius, cinamoną ir troškinti, kol išgaruos susidariusios sultys. Ataušinti.
Pieną sumaišyti su mielėmis ir cukrumi. Miltus sumaišyti su druska. Į vidurį supilti pieno mišinį, įmušti kiaušinius, sudėti minkštą margariną ir aliejų. Minkyti 5 - 10 min., kol tešla taps lygi ir elastinga. Išminkytą tešlą dėti į aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti, kol padvigubės. Pakilusią tešlą padalinti į keturias dalis. Iš kiekvienos dalies iškočioti nelabai storą apskritimą ir jį supjaustyti į 8 dalis. Ant kiekvieno trikampio dėti šiek tiek įdaro, susukti kaip ragelį ir šiek tiek prispausti šonus, kad neišbėgtų įdaras.
Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje, kol bandelės gražiai parus, apie 15 min. Praaušusias bandeles pabarstyti cukraus pudra.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.