Hamburgerių bandelės
Ingredientai:
Taigi 12 bandelių reikės:
Kvietinių miltų 475 g
Krakmolo 25 g
Cukraus 35 g
Pieno miltelių 25 g
Pieno 270 ml
Šviežių mielių 20 gr. arba sausų 7 gr.
Kiaušinių 1 vnt mažo
Margarino VILNIUS kepiniams 35 g
Druskos 10 g
Aptepimui:
Kiaušinių 1 vnt
Aliejaus
Sezamo sėklų
Paruošimas:
Miltus, krakmolą, cukrų bei pieno miltelius suberti į kombaino indą.
Kiaušinį išplakame su pienu, įberiame mieles ir išmaišome, kol šios ištirpsta. Tada gautą skystą masę pilam į sausus produktus ir minkom tešlą 3 min. lėčiausiu kombaino greičiu. Po šio laiko kombaino greitį padidinam ir toliau minkom 10 min. Po 5 min. suberiam palaipsniui druską. Kai ši susijungia su tešla, dedam per kelis kartus margariną ir minkom, kol tešla pasidarys vienalytė. Neišsigąsti: tešla bus iš pradžių kietoka, bei kai subersime druską ir margariną ji taps elastingesnė. Labai svarbu gerai išminkyti! Belieka uždengti indą ir palikti kilti, kol masė padvigubės.
Pakilusią tešlą išsiversti ant gerai miltuoto stalo ir padalinti į 12 lygių dalių. Uždengti ir palikti 10 min "pailsėti". Tada gabaliukus suformuoti į rutuliukus, kuriuos šiek tiek paspausti reikia ir padėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Uždengti ir leisti vėl kilti. Man užtruko apie 45 min. Aptepus kiaušinio plakiniu bei užbarsčius sezamu, leidau dar 5 min. šiltai pastovėti.
Orkaitę įkaitinti iki 190°C, nepamirštant ant orkaitės dugno padėti skardos. Kai bandeles pašausime, į skardą reikia įpilti kokį pusę puodelio verdančio vandens. Kepti apie 20-25 min.
PANAŠŪS RECEPTAI