Mieliniai rageliai su obuolių įdaru
Ingredientai:
Miltų 500 g
Pieno 250 ml
Sausųjų mielių 7 g
Cukraus 1 v.š.
Druskos 1 a.š.
Kiaušinių 2 vnt
Margarino VILNIUS kepiniams 50 ml
Aliejaus 50 ml
Grietinės 50 ml
Įdarui: obuolių košės
Papuošimui: migdolo drožlių
Paruošimas:
Į dubenį persijoti miltus su sausomis mielėmis. Suberti cukrų ir druską, gerai išmaišyti. Miltų viduryje padaryti duobutę, supilti šiltą pieną, įmušti kiaušinius ir išmaišyti. Supilti grietinę, aliejų, ištirpintą margariną ir gerai išminkyti tešlą, kol bus lygi ir elastinga.

Uždengti rankšluosčiu ir palikti 15 minučių pailsėti.

Tešlą paminkyti ir padalinti į 3 gabaliukus. Kiekvieną gabaliuką iškočioti į didelį apskritimą ir supjaustyti į 8 ar 10 dalių. Dėti šaukštą įdaro ir susukti ragelius, pabarstyti migdolo drožlėmis, sudėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir palikti, kad pakiltų, apie 15 min.
Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus (15 - 20 minučių).

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.