Pusrytinės bandelės
Ingredientai:
15 bandelių:
Miltų 500 g
Pieno 250 g
Šviežių mielių 20 g
Kiaušinių 2 vnt
Cukraus 50 g
Margarino VILNIUS kepiniams 50 g
Druskos 5 g
citrinos arba apelsino žievelės ar vanilės
Paruošimas:
Mieles ištrinti su cukrumi, supilti šiltą pieną ir pastatyti šiltai, kad sureaguotu.
Išplakti kiaušinį su druska, supilti mielių mišinį ir suberti miltus, gerai išminkyti, pabaigoj supilti lydytą margariną ir įtarkuoti citrinos žievelės. Užminkyti tešlą ir pastatyti šiltai, kad padvigubėtu.
Kaip tešla pakyla, padalinti į 15 rutuliukų.
Sudėkite bandeles ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi ir palikite kilti apie 30 min. Tada aptepti kiaušiniu ir kepkite 230-250°C temperatūroje apie 10-15 minučių.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.