Varškinės žvaigždutės su persikais
Ingredientai:
Varškės 1 kg
Kiaušinių 5 vnt
Pieno 120 ml
Manų kruopų 200 g
Cukraus 170 g
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
Kietesnių persikų 2 vnt
Natūralaus vanilės ekstrakto šlakelio
Druskos žiupsnelio
Margarinas VILNIUS kepiniams gabaliuko
Džiūvėsėlių 2-3 šaukštų
Paruošimas:
Varškę pertriname per sietelį. Sudedame lengvai šakute plaktus kiaušinių trynius, pilam pieną ir atvėsintą tirpintą margariną, beriam kubeliais pjaustytus persikus, manų kruopas bei druską. Viską išmaišome.
Kiaušinių baltymus išplakame su cukrumi ir vanilės ekstraktu iki purios masės. Atsargiai įmaišome į varškės masę. Tešlą paliekame geram pusvalandžiui pailsėti.
Kepimo formeles ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais. Pašauname į 180 0C įkaitintą orkaitę 40 - 50 min., priklausomai nuo formelių dydžio.
Atvėsusios žvaigždutės puikiai išsiima iš formelių.
Skanaus ir gerų mokslo metų!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.