Keksiukai su avietėmis
Autorius: martyynyyte
Ingredientai:
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus 150 g
Miltai 250 g
Vanilinis cukrus 1 arbat. šaukštel.
Šviežios avietės 150 g
Perlinis cukrus 20 g
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Paruošimas:
Margariną VILNIUS kepiniams išlydome. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Suberiame miltus ir išmaišome. Tešlą išpilstome į kepimo formeles, o į kiekvieną keksiuką įmerkiame po 3-4 avietes ir apibarstome perliniu cukrumi. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 220 laipsnių, apie 12-15 min., kol gražiai apskrus. Skanaus!
Recepto istorija:
Mano Močiutė - puiki šeimininkė. Ji žino begales receptų, tarp kurių yra ir šis nuostabus keksiukų su avietėmis receptas. Vieną rudenį man teko pas ją viešėti ir ji desertui jų iškepė. Niekada nemėgau aviečių, tačiau jos keksiukuose tiko idealiai, ir nuo tada šis patiekalas tapo vienas iš bene dažniausiai gaminamų mano namuose. Mano močiutė juos dažniausiai kepdavo su aliejumi, bet aš radau geresnį būdą - naudoju margariną VILNIUS kepiniams. Ir tai tik paskanina keksiukus.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.