Galette su obuoliais, braškėmis ir juodaisiais serbentais
Ingredientai:
2 vidutinio dydžio arba 4 mažesniems kepiniams reikės:
Miltų 240 g
Margarino VILNIUS kepiniams 120 g
Druskos žiupsnelio
Kiaušinių trynio 1 vnt
Šalto vandens 6 v.š.
Cukraus (tešlai) 50 g
Cukraus (pabarstymui) 20 g
Didelių braškių 8 vnt
Obuolių` 3 vnt
Šaldytų juodųjų serbentų saujos
Paruošimas:
Miltus, margariną, druską ir cukrų pirštais ištrinkite iki smulkių trupinių.
Supilkite vandenį ir užminkykite tešlą.
Pagamintą tešlą dėkite į maišelį ir 30 minučių palaikykite šaldiklyje.
Padalinkite tešlą pusiau ir iš kiekvieno gabalėlio iškočiokite po 4-5 mm storio apskritimus.
Aptepkite išplaktu kiaušinio tryniu.
Į vidurį ant iškočiotos tešlos dėkite kubeliais pjaustytus obuolius, braškes ir apiberkite serbentų uogomis.
Tešlos kraštus užlenkite.
Kepinį dar kart aptepkite kiaušinio tryniu ir apibarstykite cukrumi.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
Atvėsintą apiberkite cukraus pudra.
PANAŠŪS RECEPTAI