Labai šokoladiniai kavos keksiukai su spanguolėmis
Ingredientai:
Reikės 12 keksiukų:
Miltų 300 g
Druskos žiupsnelio
Stiprios kavos 250 ml
Margarino VILNIUS kepiniams 120 g
Cukraus 150 g
Kepimo miltelių 1,5 a.š.
Kakavos miltelių 4 v.š.
Riebios grietinės 3 v.š.
1 vanilės ankštelės arba 1 v.š. vanilinio cukraus
Šaldytų spanguolių saujos
Dekoravimui:
Riebios grietinėlės 250 ml
Cukraus 2 v.š.
Kakavos miltelių 1 a.š.
Šokoladinių širdelių ar kitokių turimų valgomų arba nevalgomų papuošaliukų :)
Vanilės
Paruošimas:
Miltus persijojau, subėriau druską, kepimo miltelius, cukrų.
Vanilės ankštelę perpjoviau išilgai ir išėmiau sėklytes, jas sutryniau preskonių grūstuvėliu.
Subėriau į miltų mišinį (atidėjau žiupsnelį grietinėlės glaistui)..
Margariną išlydžiau, sumaišiau su grietine ir perkošta užplikyta ir ataušinta kava.
Supyliau į miltų mišinį.
Viską išmaišiau, kad tešla būtų vientisa.
Tešlą išmaišius, subėriau spanguoles - permaišiau viską.
Į keksiukų kepimo formeles dėjau kepimo popierėlius keksiukams ir 3/4 jų tūrio užpildžiau tešla.
Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 25 minutes.
Į atšaldytą grietinėlę subėriau cukrų, žiupsnelį trintų vanilės sėklyčių ir viską išplakiau iki standžių putų.
Gauta mase aptepiau kiekvieną atvėsusį keksiuką, papuošiau šokoladinėmis širdelėmis ir apibarsčiau kakavos milteliais.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.