Mieliniai vainikėliai - riestainiai
Ingredientai:
Miltų 500 g
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
Kiaušinių 1 vnt
Druskos žiupsnelio
Pieno 250 ml
Šviežių mielių 25 g
Cukraus 3 v.š.
Kiaušinio trynio aptepimui (aš aptepiau pienu) 1 vnt
Paruošimas:
Miltus persijojau į gilų dubenį, įbėriau žiupsnelį druskos.
Margariną ištiprinau.
Į praaušusį tirpintą margariną supyliau plaktą kiaušinį.
Išmaišiau ir masę supyiau į dubenį su miltais.
Pašildytame piene ištirpinau mieles ir cukrų, viską supyliau į dubenį su miltais.
Užminkiau tešlą.
Tešla turi būti vientisa, elastinga ir nelipni.
Dubenį uždengiau ir padėjau šiltai, kad tešla pakiltų - tūris padvigubėtų.
Pakilusią tešlą lengvai perminkiau ir padalinau į 10 vienodo dydžio gabaliukų.
Kiekvieną gabaliuką padalinau dar į dvi dalis.
Iš kiekvieno tešlos gabaliuko rankomis iškočiojau vienodo storio ir maždaug 30 cm. ilgio volelius.
Ėmiau po 2 volelius ir gražiai susukau .
Iš susuktos pynutės suformavau apvalius vainikėlius - riestainius, galus užsukau, kad kepdami neiširtų.
Dėjau į kepimo popieriumi išklotas skardas.
Leidau pakilti (10 min.).
Kiekvieną riestainį aptepiau pienu ir apibarsčiau cukrumi.
Kepiau 200 laipsnių orkaitėje 25 minutes, kol gražiai pagelto.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.