Mieliniai vainikėliai - riestainiai
Ingredientai:
Miltų 500 g
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
Kiaušinių 1 vnt
Druskos žiupsnelio
Pieno 250 ml
Šviežių mielių 25 g
Cukraus 3 v.š.
Kiaušinio trynio aptepimui (aš aptepiau pienu) 1 vnt
Paruošimas:
Miltus persijojau į gilų dubenį, įbėriau žiupsnelį druskos.
Margariną ištiprinau.
Į praaušusį tirpintą margariną supyliau plaktą kiaušinį.
Išmaišiau ir masę supyiau į dubenį su miltais.
Pašildytame piene ištirpinau mieles ir cukrų, viską supyliau į dubenį su miltais.
Užminkiau tešlą.
Tešla turi būti vientisa, elastinga ir nelipni.
Dubenį uždengiau ir padėjau šiltai, kad tešla pakiltų - tūris padvigubėtų.
Pakilusią tešlą lengvai perminkiau ir padalinau į 10 vienodo dydžio gabaliukų.
Kiekvieną gabaliuką padalinau dar į dvi dalis.
Iš kiekvieno tešlos gabaliuko rankomis iškočiojau vienodo storio ir maždaug 30 cm. ilgio volelius.
Ėmiau po 2 volelius ir gražiai susukau .
Iš susuktos pynutės suformavau apvalius vainikėlius - riestainius, galus užsukau, kad kepdami neiširtų.
Dėjau į kepimo popieriumi išklotas skardas.
Leidau pakilti (10 min.).
Kiekvieną riestainį aptepiau pienu ir apibarsčiau cukrumi.
Kepiau 200 laipsnių orkaitėje 25 minutes, kol gražiai pagelto.
PANAŠŪS RECEPTAI