Mieliniai vainikėliai - riestainiai
Ingredientai:
Miltų 500 g
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g Kiaušinių 1 vnt Druskos žiupsnelio Pieno 250 ml Šviežių mielių 25 g Cukraus 3 v.š. Kiaušinio trynio aptepimui (aš aptepiau pienu) 1 vnt
Paruošimas:
Miltus persijojau į gilų dubenį, įbėriau žiupsnelį druskos.
Margariną ištiprinau. Į praaušusį tirpintą margariną supyliau plaktą kiaušinį. Išmaišiau ir masę supyiau į dubenį su miltais. Pašildytame piene ištirpinau mieles ir cukrų, viską supyliau į dubenį su miltais. Užminkiau tešlą. Tešla turi būti vientisa, elastinga ir nelipni. Dubenį uždengiau ir padėjau šiltai, kad tešla pakiltų - tūris padvigubėtų. Pakilusią tešlą lengvai perminkiau ir padalinau į 10 vienodo dydžio gabaliukų. Kiekvieną gabaliuką padalinau dar į dvi dalis. Iš kiekvieno tešlos gabaliuko rankomis iškočiojau vienodo storio ir maždaug 30 cm. ilgio volelius. Ėmiau po 2 volelius ir gražiai susukau . Iš susuktos pynutės suformavau apvalius vainikėlius - riestainius, galus užsukau, kad kepdami neiširtų. Dėjau į kepimo popieriumi išklotas skardas. Leidau pakilti (10 min.). Kiekvieną riestainį aptepiau pienu ir apibarsčiau cukrumi. Kepiau 200 laipsnių orkaitėje 25 minutes, kol gražiai pagelto.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2021 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|