Plikytos tešlos pyragaičiai PROFITEROLES su kremu ir šokoladu
Ingredientai:
Tešlai:
Pieno 350 ml Vandens 300 ml Miltų 300 g Cukraus 3 v.š. Druskos 1/2 a.š. Kokosų aliejaus 200 g Kiaušinių 4 vnt Džiovintų tarkuotų apelsinų žievelių 1 a.š. Kremui: Vanilinio cukraus 2 a.š. Riebios grietinėlės 300 ml Cukraus 250 v.š. Glaistui: Juodojo šokolado 200 g Margarino VILNIUS kepiniams 30 g Tarkuotos 1 apelsino žievelės
Paruošimas:
Į puodą supilkite pieną, vandenį, suberkite cukrų ir druską.
Maišydami kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ir druska ištirps. Sudėkite kokosų aliejų. Kaitinkite toliau, kol sutingęs kokosų aliejus ištirps. Viską užvirinkite. Kaitrą išjunkite ir nuolat maišant šaukštu arba šluotele po truputį berkite miltus, sumaišytus su džiovintomis tarkuotomis apelsino žievelėmis ir maišykite, kad nesusidarytų gumuliukai, tešla būtų vientisa. Kai jau tešla nebelips prie puodo sienelių - nebemaišykite. Palikite pravėsti. Įmuškite po vieną kiaušinius ir vėl energingai maišykite, kol kaskart įmuštas kiaušinis pasiskirstys tešloje. Taip įmuškite ir gerai išmaišykite visus 4 kiaušinius. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Konditeriniu maišeliu ar švirkštu plačiu antgaliu darykite norimo dydžio tešlos rutuliukus. Pasistenkite, kad tarpai būtų vienodi, nes kepdami, sausainiai pūsis ir gali tiesiog sulipti. Kepkite 20 minučių, arba tol, kol pyragaičiai gražiai parus. Kremui išplakite šaltą grietinėlę su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Iškepusius pyragaičius atvėsinkite. Kiekvieną jų perpjaukite skersai pusiau. Užspauskite norimą kiekį plaktos grietinėlės ir ant viršaus uždėkite nupjautą pyragaičio viršutinę dalį. Šokoladą sulaužykite, sudėkite į dubenį, kurį statykite puodan su verdančiu vandeniu. Dėkite margariną ir viską maišykite, kol margarinas ir šokoladas ištirps. Šokoladinis glaistas turi būti skystas ir neatšalti - laikykite ant puodo su karštu vandeniu. Paruoštu glaistu apliekite jau įdarytus pyragaičius. Nutarkuokite nuplauto apelsino žievelę ir ja apibarstykite glaistu aplietus pyragaičius.
Recepto istorija:
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|