BUCHTELN (mielinės bandelės su džemu)
Ingredientai:
Tešlai:
Miltų 250 g
Šviežių mielių 7 g
Pieno 125 ml
Cukraus 30 g
Margarino VILNIUS kepiniams 40 g
Kiaušinių 1 vnt
Druskos žiupsnelio
Aptepimui:
Margarino VILNIUS kepiniams (išlydyto) 20 g
Įdarui:
Mėgstamo džemo
Paruošimas:
Pieną pašildyti, į jį dėti mieles ir gerai išmaišyti, kad jos ištirptų. Suberti cukrų ir dar kartą išmaišyti. Išplakti kiaušinį ir po truputį maišant supilti į pieno, cukraus ir mielių mišinį. Tuomet suberti miltus, sudėti margariną ir užminkyti elastingą tešlą. Tešla gaunasi minkštoka, bet jokiu būdu nedėkite daugiau miltų! Tešlą minkyti apie 10 min., uždengti rankšluostuku ir palikti, kol pakils dvigubai.
Pakilusią tešlą išsiimti ant lengvai miltuoto stalo, atsargiai suformuoti iš tešlos „dešrą" ir ją supjaustyti vienodo dydžio gabaliukais. Kiekvieną gabaliuką lengvai perminkyti ir ištampyti į paplotėlį. Į paplotėlio vidurį dėti šaukštą džemo ir suformuoti bandelę. Kiekvieną bandelę atsargiai apvolioti skystame lydytame margarine ar margarine ir dėti į kepimo indą „siūlėmis" į apačią, paliekant tarp bandelių nedidelius tarpelius.
Bandeles uždengti rankšluostuku ir palikti pastovėti 30 min. Tuomet dėti į įkaitintą iki 180° temperatūros orkaitę ir kepti 20-25 min.
Iškepusias bandeles apibarstyti cukraus pudra. Bandelės gaunasi labai purios ir su stikline pieno ar puodeliu arbatos tiks bet kuriam smaližiui. Namuose, darbe, mokykloje :)
Skanaus!
Recepto istorija:
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.