Gardūs šokoladiniai keksiukai su bananais ir aguonomis
Ingredientai:
Kiaušinių 2 vnt
Cukraus apie 10 šaukštų
Jogurto 150 ml
Margarino VILNIUS kepiniams (ištirpinto) 80 g
Miltų 200 g
Kepimo miltelių 1,5 a.š.
Nedidelių bananų 3-5 vnt
Pieniško šokolado 100 g
Vanilės esencijos kelių lašelių
Kakavos 3 a.š.
Agounų 3 a.š.
Cinamono 3 a.š.
Paruošimas:
Gaminame:
1. Kiaušinius sumaišome su cukrumi, jogurtu ir ištirpintu margarinu. Įlašiname vanilės esencijos.
2. Miltus išsijojame su kepimo milteliais, kakava, aguonomis, cinamonu. Gerai išmaišome.
3. Į tešlą dedame supjaustytus bananus ir vėl išmaišome.
4. Kepame specialioje keksiukams skirtoje formoje. Kiekvieną jos duobelę ištepame margarinu ir pabarstome džiūvėsėliais (arba dedame popierines formeles - taip greičiau ir patogiau).
5. Įkaitiname orkaitę iki 190ºC laipsnių.
6. Į formeles pilame tešlą (neužpildome iki viršaus, paliekame vietos keksiukui iškilti).
7. Į kiekvieną keksiuką dar į vidų įspaudžiame po gabaliuką pieninio šokolado.
8. Kepame apie 25 minutes, kol keksiukai pakils ir iškeps. Apibarstome cukraus pudra ir spalvotais pabarstukais.

Vietoj bananų puikiai tinka obuoliai, razinos, sutarkuotos citrinos žievelės (jas galima dėti į vidų arba apibarstyti keksiukus), įvairios mėgstamos uogos (mėlynės, vyšnios, juodieji serbentai)...

Recepto istorija:
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.