Skanėstas
Autorius: bulgra
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 250 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus 1 stikl.
Grietinė (30 proc.) 1 stikl.
Soda 1 arbat. šaukštel.
Actas 1 arbat. šaukštel.
Miltai 400 g
Obuoliai 500 g
Cinamonas 1 arbat. šaukštel.
Vanilinis cukrus 2 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki vientisos masės dubenyje. Tada į grietinę įberiame sodos ir užgesiname ją actu, išmaišome grietinę su gesinta soda ir įpilame į bendrą dubenį. Ištirpiname margariną VILNIUS kepiniams ir įpilame į tešlą. Viską išmaišome. Tada po truputi pilame miltus, kol tešla pasidarys vidutinio klampumo, ne per skysta, bet ir ne per tiršta. Nulupame obuolius, supjaustome grežinėliais bei išklojame juos į skardą prieš tai išteptą margarinu. Ant išklotų skardoje obuolių pabarstome vanilinio cukraus bei cinamono, pilame pagamintą tešlą ant obuolių. Dedame į 220 laipsių įkaitusią orkaitę, kepame 40-45min. Skanaus.
Recepto istorija:
Šiuo receptu su manimi pasidalijo mano mama, kuriai esu labai dėkinga, nes jis labai paprastas, nebrangus, greitai pagaminamas ir labai skanus. Prie puodelio karštos arbatos su garuojančiu obuolių pyragu visada smagu pasiplepėti draugų bei šeimos rate.
PANAŠŪS RECEPTAI