Skanieji pyragėliai su varške ir obuoliais
Ingredientai:
Apie 30 vnt.
Margarino VILNIUS kepiniams 200 g
Cukraus 50 g
Vanilinio cukraus 20 g
Varškės 250 g
Grietinės 2 v.š.
Kiaušinių trynių 1 vnt
Miltų 150 g
Įdarui:
Obuolių
Obuolių uogienės
Cinamono su cukrumi
Kiaušinio baltymo (aptepti)
Paruošimas:
1. Dubenyje sutriname margariną su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Dedame trynį, grietinę, varškę ir viską išmaišome. Tada po truputį maišant beriame miltus. Rankomis suformuojame du tešlos „kamuoliukus" ir juos dedame į šaldiklį pusvalandžiui.
2. Tuo metu ruošiame įdarą: nulupame obuolius ir supjaustome skiltelėmis, suberiame į dubenį ir apibarstome cinamonu su cukrumi, išmaišome.
3. Pyragėlių aptepimui išsiplakame kiaušinio baltymą su cinamonu.
4. Įkaitiname orkaitę iki 200ºC laipsnių, o kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
5. Stalo paviršių pabarstome miltais ir iškočiojame apvalų tešlos lakštą, kurį padaliname maždaug į 12 trikampių.
6. Kiekvieną trikampį patepame obuolių uogiene, dedame obuolio skiltelę ir suvyniojame. Tada aptepame išplaktu baltymu su cinamonu.
7. Kepame apie 15-20 minučių, kol gražiai parus.
Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.