Kavos keksiukai
Ingredientai:
Margarino VILNIUS kepiniams kambario temperatūros 150 g
Cukraus 150 g
Kiaušinių 2 vnt
Miltų 150 g
Kepimo miltelių 1 a.š.
Kakavos 15 g
Pieno 15 ml
Stiprios kavos 5 a.š.
Druskos žiupsnelio
aš dar nuo savęs pridėjau pieniško šokolado su razinomis (į baltąją tešlą) ir riešutais ir šaukštelį brendžio (į kavos ir kakavos tešlą).
Paruošimas:
Pirma kambario temperatūros margariną išplakame su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki purumo. Dedame po vieną kiaušinius ir vis plakame.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir dedame į margarino, cukraus ir kiaušinių masę, išmaišom. Galiausiai supilam pieną ir viską gerai permaišom.
1/3 tešlos dedame į kitą dubenėlį ir į ją sudedame kakavą, stiprią kavą ir šlakelį brendžio.
Į baltąją tešlą įdedam smulkiai pjaustyto šokolado (jei jo dedate, bet tikrai nebūtina, man pasirodė kad bus skaniau ir tikrai buvo :) ).
Na o dabar orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių ir kol ji šylą į keksiukų formeles dedame dalį baltos tešlos ir ant viršaus dalį kavos tešlos. Viskas :)
Keksiukus kepame apie 25 min., geriausiai patikrinti su mediniu pagaliuku, nes kaip žinia skirtingos orkaitės skirtingai kepa :) Tik svarbiausia keksiukų neperkepti kad išliktų purūs ir drėgni.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.