Kavos keksiukai
Ingredientai:
Margarino VILNIUS kepiniams kambario temperatūros 150 g
Cukraus 150 g Kiaušinių 2 vnt Miltų 150 g Kepimo miltelių 1 a.š. Kakavos 15 g Pieno 15 ml Stiprios kavos 5 a.š. Druskos žiupsnelio aš dar nuo savęs pridėjau pieniško šokolado su razinomis (į baltąją tešlą) ir riešutais ir šaukštelį brendžio (į kavos ir kakavos tešlą).
Paruošimas:
Pirma kambario temperatūros margariną išplakame su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki purumo. Dedame po vieną kiaušinius ir vis plakame.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir dedame į margarino, cukraus ir kiaušinių masę, išmaišom. Galiausiai supilam pieną ir viską gerai permaišom. 1/3 tešlos dedame į kitą dubenėlį ir į ją sudedame kakavą, stiprią kavą ir šlakelį brendžio. Į baltąją tešlą įdedam smulkiai pjaustyto šokolado (jei jo dedate, bet tikrai nebūtina, man pasirodė kad bus skaniau ir tikrai buvo :) ). Na o dabar orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių ir kol ji šylą į keksiukų formeles dedame dalį baltos tešlos ir ant viršaus dalį kavos tešlos. Viskas :) Keksiukus kepame apie 25 min., geriausiai patikrinti su mediniu pagaliuku, nes kaip žinia skirtingos orkaitės skirtingai kepa :) Tik svarbiausia keksiukų neperkepti kad išliktų purūs ir drėgni.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2021 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|