Bandelės į mokyklą
Ingredientai:
Mielinei tešlai:
Miltų 600 g
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
Pieno 400 g
Cukraus 100 g
Kiaušinių 2 vnt
Druskos 2 a.š.
Vanilinio cukraus 1 a.š.
Mielių sausų 11 g
Bandelių įdarui:
Margarino VILNIUS kepiniams 50 g
Cukraus 50 g
Cinamono 2 a.š.
Razinų 50 g
Uogienės 4 v.š.
Krakmolo 1 a.š.
Šokolado pabarstai 1 v.š.
Paruošimas:
Pieną pašildyti iki 35 laipsnių (įkišus pirštą nekaršta) į jį dėti mieles, šaukštelį cukraus ir gerai išmaišyti, kad jos ištirptų. Palikti trumpam, kad pakiltų. Išplakti kiaušinį su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.Po truputį maišant supilti į pieno, cukraus ir mielių mišinį. Įsijoti miltus, išmaišyti, sudėti ištirpintą ir pravėsusį margariną ir užminkyti tešlą. Tešlą minkyti, kol ji pasidaro elastinga ir nelimpa prie rankų. Įjungti orkaitę iki 50 laipsnių padalos, pašildyti ir dėti kildinti tešlą. Kildinam, kol tešlos pasidaro 2- 2,5 karto daugiau. Pakilusią tešlą dėti ant stalo, suformuoti apvalius rutuliukus ir formuoti įvairių formų bandeles.
Gabaliukusir lengvai iškočioti į pailgą paplotėlį, patepti išlydytu margarinu ir apibarstyti cukrumi su cinamonu ir dar išdėlioti razinų. Paplotėlius susukti į ragelius , o peiliuko pagalba bandelėms galima suteikti įvairesnę formą Į kitų paplotėlių vidurį dėti šaukštą uogienės sumaišytos su šaukšteliu krakmolo( kad neišbėgtų uogienė) ir suformuoti bandelę.
Bandeles dėti į skardas ir palikti pastovėti 30 min. Pakilusias bandeles aptepti kiaušinio plakiniu ir dėti į įkaitintą iki 200° temperatūros orkaitę ir kepti 20-25 min.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.