Sveikuoliški sausainiai
Ingredientai:
Margarino VILNIUS kepiniams 50 g
Kokosų aliejaus 50 g
Cukraus 100 g
Vanilinio cukraus 1 a.š.
Kiaušinių 2 vnt
Bananų 2 vnt
Miltų (ruginių, pilno grūdo) 150 g
Grikių miltų 30 g
Kepimo miltelių 1 a.š.
Druskos žiupsnelio
6 grūdų dribsnių 150 g
Kokoso drožlių 50 g
Linų sėmenų 50 g
Sezamo sėklų 50 g
Moliūgų sėklų 50 g
Šaldytų spanguolių (galima jas pakeisti razinomis, džiovintomis spanguolėmis) 150-200 g
Paruošimas:
Margariną, kokosų aliejų išsukite su cukrumi iki purios masės.
Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius ir vėl viską gerai išmaišykite.
Kitame inde sumaišykite abiejų rūšių miltus, druską, kepimo miltelius, dribsnius ir visas išvardintas sėklas.
Suberkite į margarino - kiaušinių ir cukraus masę.
Sudėkite sutrintus bananus.
Vėl gerai viską išmaišykite.
Kai masė bus vientisa - berkite spanguoles ir dar kartą lėtais judesais išmaišykite tešlą.
Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
Imkite šaukštu tešlą ir dėkite į skardas.
Truputį spustelėkite tešlos kauburėlių viršų - sausainiai bus dailiai plonesni.
Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.