Kavos keksiukai su ricotta sūrio kepurėlėmis
Ingredientai:
Įdarui:
Ricotta sūrio 250 g
Cukraus 150 g
Kiaušinių baltymo 1 vnt
Riebios grietinėlės 1 v.š.
Keksiukams:
Kvietinių miltų 300 g
Druskos žiupsnelio
Stiprios juodos kavos 250 ml
Margarino VILNIUS kepiniams 120 g
Cukraus 150 g
Kepimo miltelių 1,5 a.š.
Kakavos 3 v.š.
Riebios grietinės 3 v.š.
Vanilinio cukraus 19 g (pakelio)
Paruošimas:
Įdarui sumaišykite sūrį su grietine, cukrumi, iki standžių putų išplaktu kiaušinio baltymu.
Padėkite šaltai, kol pasigaminsite keksiukų tešlą.
Į dubenį persijokite miltus, suberkite kepimo miltelius, druską, cukrų, kakavą ir vanilinį cukrų.
Išmaišykite, kad viskas vienodai pasiskirstytų.
Karščiui atspariame inde ištirpinkite margariną, sudėkite grietinę ir supilkite kavą.
Išmaišykite ir supilkite į miltų mišinį.
Šaukštu viską išmaišykite iki vientisos masės.
Tešla turėtų būti tąsi, grietinės tirštumo.
Į turimas keksiukų formas įdėkite popierines formeles,
Šaukštu kabinkite tešlą ir atsargiai dėkite. Užpildykite 3/4 formelių tūrio.
Ant kiekvieno keksiuko viršaus konditeriniu švirkštu užpurkškite sūrio įdaro (maždaug po 1 arbatinį šaukštelį).
Kepkite 190 - 200 laipsnių orkaitėje 25 - 30 minučių.
Skanaus
Recepto istorija:
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.