Švediškos bandelės SEMLA
Ingredientai:
Tešlai:
Kvietinių miltų 430 g
Pieno 250 ml
Druskos žiupsnelio
Margarino VILNIUS kepiniams 75 g
Šviežių mielių 25 g
Cukraus 3 v.š.
Kiaušinių 1 vnt
Įdarui:
Marcipaninės masės (aš naudojau aviečių uogienę) 200 g
35% riebumo grietinėlės 500 ml
Cukraus pudros apibarstymui
1 kiaušinio trynio aptepimui
Paruošimas:
Į dubenį persijojau miltus.
Pieną pašildžiau, kad įmerkus pirštą jaustųsi šiluma, bet ne karštis.
Subėriau cukrų ir įtrupinau mieles.
Išmaišiau ir masę supyliau į miltus.
Kitame inde ištirpinau margariną. Truputį praaušinau ir įmušiau kiaušinį.
Paplakiau, kol pasidarė vientisa masė.
Ir ją supyliau į dubenį su miltais.
Viską maišiau mediniu šaukštu, kol maišėsi.
Toliau minkiau rankomis tol, kol tešla nebelipo ir tapo vientisa. Jei nesiminko, dar įsijokite miltų, kad pradėtų minkytis, tik nepadauginkite - tešla bus sausa, sunkiai kils.
Viskas. Išminkytą tešlą uždengiau dubenyje ir padėjau šiltai, kad pakiltų dvigubai (man tai užtruko 2 val.).
Pakilusią vėl lengvai perminkiau ir padalinau į 15 maždaug vienodo dydžio gabalėlių.
Rankomis suformavau apvalias bandeles ir sudėjau kepimo popierium iškloton skardon, palikdama tarpus (bandelės pakils).
Apdengiau ir padėjau šiltai pusvalandžiui, kad vėl pakiltų.
Pakilusias aptepiau išplaktu kiaušinio tryniu ir kepiau 210 laipsnių orkaitėje 10 minučių.
Iškepusias atvėsinau.
Kiekvieną perpjoviau pusiau, truputį išgremžiau apatinės dalies vidų ir pridėjau aviečių uogienės.
Grietinėlę išplakiau iki standumo (standiklio nedėjau, nes... neturėjau) ir konditeriniu švirkštu užpurškiau ant kiekvienos bandelės apatinės dalies.
Uždėjau "kepurėles" ir apibarsčiau cukraus pudra.
Skanaus
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.