Spalvoti sausainiukai
Autorius: vireja
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Kiaušinis 1 vnt.
Cukrus 70 g
Miltai 225 g
Spalvoti barstukai 0 pagal skonį
Paruošimas:
Baltas glajus: citrinos sultys 2 šaukštai; 4 šaukštai cukraus pudros. Rausvas glajus: 2 šaukštai spanguolių uogienės; 4 šaukštai cukraus pudros. Margariną VILNIUS kepiniams išsukti su cukrumi, įmušti kiaušinį, suberti miltus ir gerai išminkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta. Ją 30 minučių laikome šaldytuve. Tuomet kočiojame, išspaudžiame formelėmis sausainius ir kepame 12 minučių 200 laipsnių orkaitėje. Dar šiltus sausainiukus aptepame norimos spalvos glajumi ir pabarstome spalvotais barstukais. Skanaus :)
Recepto istorija:
Mano senelė šiuos sausainiukus kepdavo kas kartą prieš mums atvažiuojant į svečius. Dabar aš savo šeimai kepu šiuos šiek tiek patobulintus sausainiukus (užtepu glajaus ir panaudoju barstukus). Kepu prieš Kalėdas, nes tai metas, kuomet gali improvizuoti ir džiuginti eglutės formos sausainėliais...
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.