Medutis "Kirmėlytė"
Autorius: Vivir
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Cukrus 1 stikl.
Soda (gesinta) 3 arbat. šaukštel.
Miltai (gali šiek tiek pritrūkti) 5 stikl.
Grietinėlė 36proc. 1800 ml
Cukrus 4-6 valg. šaukšt.
Citrinų rūgštis pagal skonį arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Gamyba: Tešla Į didoką indą reikia sudėti visus produktus išskyrus sodą. Indą statyti ant puodo su verdančiu vandeniu ir visus produktus gerai išmaišyti (tam ,kad nesutrauktų kiaušinių) bešildamas margarinas savaime po truputi ištirps. Kai masė gerai įkais supilti nugesintą sodą (sodą būtinai nugesinti įpylus į ją porą šaukštų acto,ir supilti ją į karštą tešlą) turi gerai suputoti, gerai išmaišyti, nukelti indą ir supilti miltus. Gerai išmaišyti inde. Kai jau bus sunku maišyti, išversti tešlą ant gerai miltais pabarstyto stalo ir suminkyti. Ji turi nelipti prie rankų ir susiminkyti į gabalą, kuris padėjus neturi subliūkšti. Kočiojant tešlą stalą reikia gerai pabarstyti miltais, ji lipni. Kočioti reikia kol tešla dar šilta. Kepti įkaitintoj orkaitėj apie 8min arba kol gražiai paruduos. Gamyba: Kremas Grietinėlę (būtinai gerai atšaldytą) plakti mikseriu su cukrumi ir citrinos rūgštele. Ji po truputį pradeda tirštėti, plakti tol, kol mikserio šluotelė ją tiesiog pjauna. Apvertus indą grietinėlė nekrenta. Belieka lakštelius pertept. Sutepus leisti pastovėti per naktį. Puošta "šlapia" beze.
Recepto istorija:
Medutis man pats skaniausias tortas nuo vaikystės. Gerai atsimenu kai padėdavau mamai jį kept, o kaip laukdavau kada galėsiu paragaut... O dabar kai pati esu mama, kepu šį tortą savo šeimynai. Kepu jį su įvairiom variacijom, kartais pertepu tiesiog grietinėle, o kartais į kelis sluoksnelius įdedu bananų ar žele gabaliukų.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.