Šokoladinis tortas
Ingredientai:
Ingredientai tešlai:
Kiaušinių 4 vnt.
Cukraus 400 g
Miltų 270 g
Kakavos 60 g
Sodos (nugesintos 2 a.š. acto) 2 a.š.
Grietinės (25 proc.) 400 g
Smulkintų riešutų 75 g
Ingredientai kremui:
Margarino VILNIUS kepiniams kambario temperatūros 300 g
Kambario temperatūros virto kondensuoto pieno (arba „Rududu“) 600 g
perkoštos, stiprios kavos 1/2 puodelio
Paruošimas:
1. Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, kol cukrus ištirps, o kiaušinių masė padidės.
2. Atskirame inde sumaišyti grietinę ir kakavą.
3. Šią gautą masę supilti į išplaktus kiaušinius, suberti miltus, supilti sodą, užgesintą su actu, smulkintus riešutus.
4. Tešlą padalinti į dvi lygias dalis ir vieną dalį kepti 26 cm skersmens formoje (ištiestoje kepimo popieriumi ir išteptoje margarinu) 180 C temperatūroje apie 10 min. Tą patį pakartoti su antra tešlos dalimi (Aš visą tešlą supyliau iš karto ir kepiau apie 40 minučių, kol medinis pagaliukas, įsmeigtas į biskvito vidų ir ištrauktas, buvo švarus).
5. Iškeptus biskvitus kiekvieną perpjauti į 2 dalis, kad turėtume 4 biskvito lakštus.
6. Kremui išplakti kambario temperatūros margariną su tokios pačios temperatūros „Rududu". Lėtai įplakti paruoštą ir perkoštą stiprią juodą kavą.
7. Atvėsusius lakštus pertepti kremu, naudojant torto formos bortelius. Kiekvieną biskvitą, prieš aptepant kremu, sulaistyti cukraus ir vandens sirupu. Dėti į šaldytuvą, kol tortas visiškai sustings.
8. Nuimti torto formos bortelius ir papuošti pagal savo norus bei fantaziją.

Skanaus!

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.