Tortas „Karališkas medutis"
Ingredientai:
Ingredientai tešlai:
Kiaušinių 3 vnt
Cukraus 1,5 stiklinės
Medaus 1 v.š
Sodos 2 a.š
Citrinos sulčių 3 ą.š
Margarino VILNIUS kepiniams 2 v.š
Miltų 2 stiklinės
Ingredientai kremui:
Grietinės 300 g
Cukraus 2 v.š
Citrinos sulčių 3 a.š
Paruošimas:
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir medumi. Dėti sodą (nugesintą citrinos sultimis), 2 šaukštus ištirpinto ir atvėsinto margarino VILNIUS kepiniams, suberti 2 stiklines miltų, viską gerai išmaišyti ir dėti į karšto vandens vonelę. Nuolat maišant garinti maždaug 40 minučių, kol tešla taps elastinga, karamelinės spalvos.
Skardos pagrindą iškloti sviestiniu popieriumi, dėti 2 - 3 šaukštus tešlos ir ją formoje išlyginti su šlapia ranka (vien šaukšto pagalba tai padaryti pavyks sunkiai). Išlyginta tešla turi būti tokio pat plonumo, kaip sviestinis popierius. Lakštelius kepti 200ºC temperatūroj 5-6 min.
Kremui iki standumo išplakti grietinę, cukrų ir citrinos sultis. Belieka pertepti lakštelius ir suformuoti tortuką. Po paros turėsite dieviško skonio gardumyną. Skanaus!
Recepto istorija:
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.