Tortas „Bitutė“
Ingredientai:
Ingredientai tešlai:
Kieušinių 4 vnt
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
Medaus 4 v.š
Kepimo miltelių 1 a.š
Miltų 200-300 g
Ingredientai kremui:
Grietinėlės 400 g
Citrinos sulčių
Citrinos žievelės
Grietinėlės standiklio 1-2 pakeliai
Paruošimas:
Margariną ir medų maišant ištirpinti inde ant garų. Į atvėsusią masę po vieną įmušti kiaušinius ir sumaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijotus (nebūtina) suberti į jau paruoštą masę. Gerai išmaišome. Turi gautis tiršta tešla. Supilti į margarinu arba kepimo popierium išklotą formą ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 60 min, kol ant dantų krapštuko nebelips tešla. Iškepus ataušiname ir plonai supjaustome. Išeina 3-4 lakštai.
Grietinėlę išplakam su citrinos sultimis ir žievele bei grietinėlės standikliu. Arba iš karto galima naudoti grietinę. Turi gautis grietinės tirštumo.
Lakštus palaistome vandeniu su ištirpintu medumi. Nepagailėkit. Ant pirmo palaistyto lakšto dedam norimą kiekį grietinės. Dedam kitą, paspaudžiam silpnai, kad gerai išsilygintų. Ir vėl palaistom ir t.t. Viršuje turi būti lakštas jei norim dengti pastilažu. Aš dengiau iš Marshmallow saldainių Marshmallow pagaminta mase. Taip pat lydytą šokoladą. Skaniausias pastovėjęs bent parą.Skanaus ;)
PANAŠŪS RECEPTAI