Kempiniukas
Ingredientai:
Ingredientai tešlai:
Medaus 3 v.š
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
Cukraus 1 stiklinė
Sodos 3 v.š
Miltų 700-800 g
Ingredientai kremui:
Grietinėlės 36 proc. 1600 g
Cukraus 400 g
Citrinos rūgšties 1 v.š
Spalvotos želės
Dar prireiks iš kartono iškirptos Kempiniuko figūros
Paruošimas:
Gaminimas: tešla

Į metalinį indą sudėti visus produktus išskyrus sodą. Indą statyti ant puodo su verdančiu vandeniu ir produktus gerai išmaišyti (tam ,kad nesutrauktų kiaušinių) bešildamas margarinas savaime po truputį ištirps. Kai masė gerai įkais,kad pirštui būtų karšta, tada, supilti nugesintą sodą. Soda turi gerai suputoti, gerai išmaišyti, nukelti indą,permaišyti dar pora kartų ir supilti dalį miltų. Gerai išmaišyti inde. Kai jau bus sunku maišyti, išversti tešlą ant gerai miltais pabarstyto stalo ir suminkyti. Ji turi susiminkyti į gabalą, kuris padėjus neturi subliūkšti.
Kočiojant tešlą stalą reikia gerai pabarstyti miltais, ji lipni. Kočioti reiktu kol tešla dar šilta. Tada ant iškočioto blyno (blynas neturi būti storas, nes dar kils) dedam savo personažo trafaretą ir apipjaustom didesnį,nei mūsų esamas. Lakštai kepdami traukiasi.
Kepame 220 laipsnių orkaitėje - kepa labai greitai. Ant iškepusio, dar kartą dedame trafaretą ir jį apipjaustom. Pas mane gavosi po 3 kiekvienam.

Gaminimas: kremas

Gerai atšaldytą grietinėlę plakti mikseriu su cukrumi ir citrinos rūgštele. Paplakus paragauti ar netrūksta rūgšties. Ji po truputį pradeda tirštėti, plakti tol, kol mikserio šluotelė ją tiesiog pjauna. Apvertus indą grietinėlė turėtu nekristi. Kai grietinėlė paruošta, belieka sutepti.
Ant lakšto dedame grietinėlės, beriam želė gabaliukų, dar grietinėlės, išlyginame ir dedame kitą lakštą. Želę pasiruošti reikėtų iš anksto ir prieš tepant tortą susipjaustyti kubeliais). Spalvotą želė galima keisti džiovintom slyvom ar aguonomis, galima ir nieko nedėti, tik kremą. 
Viršutinį lakštą patepame tik šiek tiek. Sutepus tortą jį reikia paruošti puošimui.Atraižas likusias nuo apipjaustyto trafareto sumalame ar sutrupiname,įdedame plaktos grietinėlės ir trupinių mišiniu aptepame šonus.Galime puošti iš karto ar po paros,o geriau dviejų,tada tortas būna skanesnis,kuo ilgiau būna suteptas,tuo skanesnis tampa.Puošti galima grietinėle arba „šlapiu bezė" švirkšto ar konditerinio maišelio su antgaliu pagalba. Akys iš cukraus pudros masės.
Dar šis tortas patinka tuo, kad lakštelius galima iškepti ir prieš keletą dienų, o tik vėliau sutepti.
Vaikams labai patiko :)
Skanaus :)

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.