Medaus tortas
Ingredientai:
Ingredientai tešlai:
Dirbtinio medaus 3 v.š
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
Cukraus 1 stiklinė
Nugesintos sodos 3 a.š
Miltų 5 stiklinės
Ingredientai kremui:
Grietinėlės 36 proc. 450 ml
Cukraus pagal skon
Citrinos rūgšties
Paruošimas:
Tešla:

Į didoką indą reikia sudėti visus produktus išskyrus sodą. Indą statyti ant puodo su verdančiu vandeniu ir visus produktus gerai išmaišyti (tam ,kad nesutrauktų kiaušinių) bešildamas margarinas savaime po truputi ištirps. Kai masė gerai įkais supilti nugesintą sodą (sodą būtinai nugesinti įpylus į ją porą šaukštų acto,ir supilti ją į karštą tešlą) turi gerai suputoti, gerai išmaišyti, nukelti indą ir supilti miltus. Gerai išmaišyti inde. Kai jau bus sunku maišyti, išversti tešlą ant gerai miltais pabarstyto stalo ir suminkyti. Ji turi nelipti prie rankų ir susiminkyti į gabalą, kuris padėjus neturi subliūkšti.
Kočiojant tešlą stalą reikia gerai pabarstyti miltais, ji lipni. Kočioti reikia kol tešla dar šilta.

Kremas:

Grietinėlę (būtinai gerai atšaldytą) plakti mikseriu su cukrumi ir citrinos rūgštele. Ji po truputį pradeda tirštėti, plakti tol, kol mikserio šluotelė ją tiesiog pjauna. Apvertus indą grietinėlė nekrenta.
Belieka lakštelius pertept. Sutepus leisti pastovėti per naktį.

Puošiau tirpintu šokoladu ir šlapia „bezė".

Skanaus :)

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.