Tortas „Juodasis miškas“
Ingredientai:
Ingredientai tešlai:
(vienam biskvitui; tortui reikia dviejų):
Kiaušinių 3 vnt
Cukraus 150 g
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
Miltų 150 g
Kakavos 3 a.š
Sodos 1 a.š
Ingredientai kremui:
Grietinėlės 36 proc. 450 ml
Cukraus 200 g
Įdaras:
Vyšnių be kauliukų 200 g
Tarpinis sluoksnis:
Juodo šokolado 200 g
Pieno 3 v.š
Biskvitų sulaistymui:
Vyšnių likeris, degtinė, sirupas ar pan.
Paruošimas:
1. Biskvito paruošimas. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo. Margariną ištirpinti ir šiek tiek atvėsinti, maišant supilti į kiaušinių masę. Sudėti kakavą, miltus, gesintą sodą. Kepti 180 C orkaitėje apie 20-25 min., patikrinti su mediniu pagaliuku. Taip iškepti du biskvitus. Ataušinti ir su siūlu kiekvieną perpjauti į dvi dalis - turim keturis biskvitus.
2. Grietinėlę iki standumo išplakti su cukrumi.
3. Šokoladą ant labai silpnos ugnies ištirpinti su pienu ir leisti šiek tiek atvėsti.
4. Visus biskvitus sulaistyti vyšnių likeriu, degtine ar sirupu.
5. Ant pirmo biskvito dėti pusę vyšnių, tolygiai paskirstyti pusę kiekio plaktos grietinėlės. Dėti antrą biskvitą, ant jo pilti šokoladinę masę. Dėti trečią biskvitą, ant jo išdėlioti likusias vyšnias ir grietinėlę. Dėti paskutinį biskvitą. Kad tortas būtų lygus šiek tiek paspausti rankomis.
6. Dėti į šaldytuvą bent nakčiai.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.