Rafaelo tortas
Ingredientai:
Ingredientai biskvitams:
Kiaušinių 5 vnt
Cukraus 230 g
Vanilės esencijos 1 a.š
Margarino VILNIUS kepiniams 65 g
Miltų 230 g
Kepimo miltelių 20 g
Ingredientai kremui:
Kondensuoto pieno 385 g
Margarino VILNIUS kepiniams 180 g
Grietinėlės 36 proc. 450 g
Grietinėlės standiklio 2 pakeliai
Kokoso drožlių 50 g
Biskvitų sulaistymui:
Vandens 200 g
Citrinų sultčių 2 vnt
Cukraus 2 a.š
Paruošimas:
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti ištirpdintą margariną, minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
Gautą masę supilti į 23 cm skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis - turėsime keturis plonus torto biskvitus.

Kremo gamyba:
Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti į šaldytuvą. Kambario temperatūros margariną išsukti su kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje). Supilti kokoso drožles, gerai išmaišyti. Paruoštą masę pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. Po pusvalandžio margarininį kremą sudėti į grietinėlę ir šias mases išplakti iki vientisos konsistencijos.

Biskvito gamyba:
Visus produktus sumaišyti.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.