Močiutės skruzdėlynas
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 250 g
Cukrus 100 g Kiaušiniai 3 vnt. Miltai 4 stikl. Kondensuotas pienas 1 ind. Soda 1 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Į puodą su vandeniu dedame skardinę kondensuoto pieno ir verdame apie 2 valandas. Ištirpiname margariną VILNIUS kepiniams, tada supilame cukrų, sudedame actu gesintą sodą. Atvėsus įmušame kiaušinius ir gerai išmaišę dedame miltus. Užminkome tešlą. Pusvalandžiui dedame į šaldytuvą. Tešlą malame mėsmale ir gautus "makaronus" dedame į skardelę, išklotą kepimo popieriumi, kepame apie 15-20 min., iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Išėmę atvėsiname. Sulaužome ir sumaišę su virtu kondensuotu pienu sudedame i formą. Gerai suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą dviem valandom.
Recepto istorija:
Kai buvau maža, kaime per didžiąsias šventes kepdavo tokį skanumyną. Dabar šiuo skanėstu aš vaišinu savo draugus... Net nepatyrusi šeimininkė jį pasigamins ir pavaišins svečius.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|