Meduoliniai „Tiigriukai“
Ingredientai:
Kiaušinių 3 vnt
Rudojo cukraus 80 g
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
Medaus 200 g
Miltų 600 g
Kepimo miltelių 1 pakelis
cinamono 1 a.š
Prieskonių mišinio 2 v.š
Paruošimas:
Medų, cukrų ir margariną šildyti puodelyje, kol susidarys vientisa masė (jokiu būdu neperkaitinti). Atvėsinti, tada įmaišyti po vieną kiaušinį. Prieskonius, cinamoną, kepimo miltelius sumaišyti su miltais, berti į masę ir išminkyti tešlą. Tešla neturi būti kieta. Toliau tešlą kočiojame iki 7 mm storio ir darome norimos formos (šiuo atveju - tigriukų) meduolius ir šauname į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 15 min.
Šie tigriukai puošti iš kiaušinio baltymo ir cukraus pudros masės bei piešti iš išlydyto pieniško šokolado.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.