Tortas Napoleonas
Ingredientai:
Ingredientai tešlai:
Miltų 600 g
Margarino VILNIUS kepiniams 300 g
Grietinės 225 g
Kiaušinių 2 vnt
Druskos žiupsnelis
Ingredientai kremui:
Pieno 750 ml
Vanilės ankšties 1 vnt
Kiaušinio trynių 7 vnt
Rudo cukraus 220 g
Miltų 75 g
Margarino VILNIUS kepiniams 150 g
Paruošimas:
Iš tešlai skirtų produktų užminkome tešlą (margariną naudokite kambario temperatūros).Tada suformuoti 9-8 rutulėlius ir valandą palaikyti šaldytuve.
Tada priklausomai nuo norimos formos dydžio kočioti apskritimus, juos dėti į apvalią kepimo formą ir kepti 170 laipsnių orkaitėje kol gražiai paruduos. Taip išsikepti visus paplotėlius. Nepamirškite vieną lakštą pasilikti - jis bus trupiniams.
Kol tešla stovi šaldytuve galima paruošti kremą. Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Kol pienas vėsta išplakti trynius su cukrumi, sudėti miltus ir pilti juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 min. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti margariną, išmaišyti ir palikti atvėsti.
Sutepame visus lakštus ir paslegiama tortą. Dedame 3-4h į šaldytuvą. Išėmę apipjaustome kraštus, aptepame tortą likusiu kremu ir aplipiname trupiniais, bei dar paliekame 3-4 h šaldytuve. Skanaus :)
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.