Obuolių pyragas "Rudens simfonija"
Ingredientai:
Miltų 150 g
Margarino VILNIUS kepiniams 125 g Cukraus pudros 70 g Vanilinio cukraus 2 a.š Maltų migdolų 100 g Razinų 70 g Pieno 200 g Grietinėlės 200 g Kiaušinių trynių 3 vnt Kukurūzų krakmolo 4 v.š Kondensuoto pieno "Rududu" 200 g Rūgštesnių obuolių 6 vnt Citrinos 1 vnt Abrikosų džemo ar cukraus sirupo roželių apšlakstymui
Paruošimas:
Pagrindui margariną ištrinti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Įmušti kiaušinį, suberti maltus migdolus, miltus ir gerai išminkyti. Išminkytą tešlą sudėti į kepimo formą ir rankomis suformuoti vienodo storio pagrindą . Patalpinti i šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui.
Kremui krakmolą sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Rankine šluotele įmaišyti trynius ir įpilti šiek tiek pieno - grietinėlės mišinio. Gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų ir supilti likusį pieno mišinį. Nuolat maišant pakaitinti, supilti kondensuotą pieną ir kaitinti iki užvirimo, kol kremas sutirštės. Kol kremas vėsta, atšalusią tešlą kepti 200 laipsnių kaitros orkaitėje apie 15 min. Iškeptą pagrindą gerai ataušinti. Ant atvėsusios tešlos šaukštu paskleisti karamelinį kremą, paviršių išlyginti. Nuo obuolių skustuku nuskusti įvairaus ilgio ir pločio juosteles ir įvairiai sukti ir kaišioti obuolių atplaišas, formuoti rožių žiedlapius ir dėti i plikytą kremą, įberti į tarpelius razinų. Paviršių aptepti abrikosų uogiene arba apšlakstyti cukraus sirupu. Kepti 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie pusvalandį ar šiek tiek daugiau. Pravėsus, paviršių lengvai pabarstyti cukraus pudra. SKANAUS!
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|