"Šventinis namelis"
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 300 g
Cukraus 450 g
Medaus 300 g
Kiaušinių 6 vnt
Prieskonių meduoliams 6 a.š
Kepimo miltelių 4 g
Kvietinių miltų 1350 g
Kiaušinių baltymų 2 vnt
Citrinų sultčių 3 a.š
Cukraus pudros 500 g
Paruošimas:
Dubenyje ištirpinti margariną, supilti 300 g cukraus, sudėti medų, prieskonius, įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti. 150 g cukraus suberti į puodą, uždėti ant ugnies, maišyti kol ištirps ir paruduos. Gautą karamelę supilti į prieš tai paruoštą mišinį. Dubenį dėti ant garų puodo (puodo su vandeniu) ir maišyti tol, kol ištirps karamelė. Truputi atvėsinus sudedame kepimo miltelius. Suberti miltus ir išminkyti tešlą.
Iš gautos tešlos kočioti 0,5 cm storio lakštus iš kurių išpjauti namelio sienas, stogą, kaminą.
Meduolius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti apie 12 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Paruoštu glajumi suklijuoti atvėsusias namelio sienas, stogą, kaminą. Kad namelis būtų tvirtesnis, sienas galima sutvirtinti dantų krapštukais. Likusiu glajumi, konditerinio maišelio pagalba papuošti namuką.
Glajui dubenėlyje šakute išplakti kiaušinio baltymus su citrinų sultimis. Po truputį pilti persijotą cukraus pudrą ir viską gerai išmaišyti.
Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.