Keksas šakočio skonio
Autorius: SinSan
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 120 g
Kiaušiniai 6 vnt.
Miltai 120 g
Cukrus 120 g
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Grietinėlė 40 ml
Citrinų ekstraktas 0 pagal skonį
Paruošimas:
Dubenyje gerai išsukame margariną VILNIUS kepiniams (jis turi būti sumikštėjęs). Įmaišome trynius (po vieną), šaukštą miltų, cukraus. Masei sutirštėjus, įpilame grietinėlę, kepimo miltelius. Prieš kepant įmaišome gerai išplaktus kiaušinių baltymus ir citrinų ekstraktą. Kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol medinis pagaliukas neaplips tešla. Skanaus! Kepti ne mažiau nei 40 minučių.
Recepto istorija:
Šis kepinys tikrai ypatingas, burnoje tiesiog tirpstantis. Jis primena močiutės keptą šakotį, kurio ji jau niekada nebekeps. O mano draugai ir šeimos nariai labai mėgsta šį keksą. Mano vyras sako - tai mažas gabalėlis dangaus.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.