Šokoladiniai mufinai
Ingredientai:
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
Cukraus 100 g
Karčiosios kakavos 1 v.š
Juodojo šokolado 50 g
Piieno 3 v.š
Miltų 200 g
Kepimo miltelių 3 v.š
Grietinės 2 v.š
Kiaušinių 1,5 vnt
Brendžio
Kremui:
Margarino VILNIUS kepiniams 100 g
Cukraus pudros 200 g
Karčiosios kakavos 2 v.š
Citrinos sulčių 2 v.š
Šokoladinių kiaušinukų
Paruošimas:
Puodelyje ištirpinkite margariną, tada sudėkite cukrų, pieną, kakavą bei šokoladą. Viską pavirkite apie 3-5 minutes.
Į dubenį suberkite persijotus miltus kepimo milteliais, supilkite ištirpintą masę, gerai išmaišykite, kai masė šiek tiek pravės sudėkite kiaušinio trynius, grietinę, supilkite brendį, viską išmaišykite.
Atskirai iki purumo išplakite kiaušinio baltymus, atsargiai įmaišykite į tešlą.
Supilstykite į formeles ir dėkite į įkaitintą iki 180°C orkaitę apie 10-15 min.
Mufinus atvėsinkite kambario temperatūroje. Kol jie atvės galite pasiruošti kremą.
Margariną mediniu šaukštu išsukite iki purumo, palaipsniui supilkite cukraus pudrą bei kakavą, pabaigoje supilkite citrinos sultis, gerai viską išmaišykite.
Kremą sudėkite į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu. Išspauskite kremo ant keksiukų paviršiaus bei papuoškite kiaušinukais.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.