Tortas „Vasara“
Ingredientai:
Ingredientai biskvitui:
Margarino VILNIUS kepiniams 150 g
Cukraus 120 – 160 g
Miltų 300 g
Kiaušinių 4 vnt
Druskos žiupsnelio
Vanilinio cukraus 1 pakelis
Citrinos 1/3 vnt
Ingredientai varškės įdarui:
Varškės 400 g
Cukraus 150 g
Kiaušinių 1 vnt
Braškių
Papuošimui:
Braškių
Damų pirštelių
Guminukų
Paruošimas:
Margariną išsukti iki purios masės, dalimis suberti cukrų ir išsukti iki baltumo. Kiaušinius išplakti iki putų atskirame inde. Išplaktą kiaušinių masę dalimis įmaišyti į margarino - cukraus masę. Suberti visus prieskonius ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą gerai išmaišyti. Jei per tiršta įpilti kelis šaukštus pieno. Kepti 180ºC orkaitėje 30 - 40 min.

Įdaro gaminimas:

Varškė ištrinama su cukrumi ir kiaušiniu. Jeigu varškės įdaras labai tirštas, galima įpilti šlakelį konservuotų persikų sirupo. Įdėti pjaustytų braškiu.

Paruošimas: biskvitą supjaustyti į 3 sluoksnius, pertepti varškės įdaru. Aplink apdėti damų piršteliais, o į vidų pridėti braškių ir guminukų.

PANAŠŪS RECEPTAI