Kalėdinė eglutė
Ingredientai:
Ingredientai tešlai:
Kiaušinių trynių 8 vnt
Margarino VILNIUS kepiniams 250 g
„Dvaro“ 30% grietinės 400 g
„Malsenos“ miltų 1,5 kg
cukraus 1,5 stiklinės
Vanilinio cukraus 30
kepimo miltelių 45 g
Ingredientai šokoladiniam glajui:
Cukraus pudros 250 g
Vilniaus margarino 180 g
Kakavos miltelių
Pieno 4-5 v.š
Citrinos sulčių
Ingredientai eglutės papuošimui:
Cukraus pudros 250 g
Vanilinio cukraus 15 g
Kiaušinių baltymų 2 vnt
Citrinos sulčių
Paruošimas:
Išsukame kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Į kiaušinių masę burokine tarka sutarkuojame margariną, išsukame iki purios masės. Sudedame grietinę, kepimo miltelius, šiek tiek miltų, vėl išsukame. Dedame po truputį miltus, kol tešla taps tinkama kočioti (tešlos minkštumas kaip sausainiams). Iškepame įvairaus dydžio žvaigždes.
Iš šokoladinio glajaus produktų išverdame šokoladinį glajų, juo sutepame ir suklijuojame žvaigždutes.
Išplakame kiaušinio baltymus su sukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Baigiant plakti įspaudžiame citrinos sultis. Gauta mase papuošiame eglutę. Skanaus :)
PANAŠŪS RECEPTAI