Kalėdinis miškas
Ingredientai:
Kiaušinių 20 vnt
Margarino VILNIUS kepiniams 1 kg
Cukraus 1 kg
Miltų 3,5 kg
Grietinės 0,5 l
Sodos 2 a.š
Citrinos rūgšties 1 a.š
Vanilinio cukraus 1 pakelis
Citrinos sulčių truputis
Glajui (žvaigždutėms klijuoti):
Cukraus 0,5 kg
Vandens 2 stiklinės
Margarino VILNIUS kepiniams 200 g
Tamsios kakavos 5 a.š
Glajui (eglei puošti):
Kiaušinių baltymai, 2 vnt
Cukraus pudros, 0,5 kg
Citrinos rūgšties 0,5 a.š
Paruošimas:
Kiaušinių trynius su cukrumi ir margarinu sukti, kol pasidarys puri masė.Į grietinę sudėti sodą ir citrinos rūgštį, supilti trynius, suberti vaniliną, išsijotus miltus ir greitai suminkyti tešlą. Ją 5 val. padėti šaltai,kad sutvirtėtų. Paskui kočioti 1-1,5cm storio lakštais. Iš popieriaus iškirpti šešiakampes žvaigždutes: 30, 28, 26, 24, 22, 20, 17, 13,10 cm skersmens po vieną. Popierinę žvaigždutę dėti ant iškočiotos tešlos ir išpjauti kiekvieno dydžio po penkias.Jas dėti į skardą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje, kol paruduos. Atvėsusias klijuoti glajumi pagal dydį.
Glajui vandenį su cukrumi virinti, kol įlašinus į šalta vandenį, lašas sustings.Tuomet sudėti margariną, kakavą, pavirinti ir karštu klijuoti žvaigždutes. Viršūnei mažiausią žvaigždutę perpjauti į 4 dalis. Suklijavus nejudinti bent 2 dienas. Po to puošti baltu glajumi. Baltam glajui baltymus išsukti su cukraus pudra ir citrinos rūgštim. Eglę galima laikyti ilgai,tik neleisti sudrėkti. Gaunasi milžiniško dydžio eglė, todėl iš karto sumažinau produktus per pusę.
P.S. Prekybos centruose galima rast eglutei skirtų formelių.
PANAŠŪS RECEPTAI