Kalėdų senelio pyragas
Ingredientai:
Ingredientai mielinei tešlai:
Kiaušinių 1 vnt
Cukraus 4 v.š
Mielių 40 g
Pieno 250 ml
Margarino VILNIUS kepiniams 40 g
Miltų 500 g
Druskos 0,5 a.š
Įdaras gali būti įvairus:
Saldi varškė, obuoliai su cukrumi ir cinamonu, džemas...
Paruošimas:
Sutrupinti mieles, supilti pieną ir truputį pašildyti (neperkaitinti, nes tešla neiškils). Gerai išmaišyti, kad neliktų mielių gabaliukų. Supilti į didesnį dubenį, įmušti kiaušinį, dėti cukrų, druską, ištirpintą margariną. Viską išmaišyti ir po truputį dėti miltus, kol gausis blynų tirštumo tešla. Dubenį uždengti ir pastatyti ant kito indo su šiltu vandeniu. Kildinti tešlą apie valandą. Tada berti likusius miltus ir užminkyti tešlą, kad būtų galima kočioti.

Iš tešlos iškočioti du vienodos formos lakštus, dar palikti truputį tešlos puošimui. Ant kepimo popieriaus dėti vieną tešlos blyną, ant jo įdarą ir užkloti kitu iškočiotu tešlos lakštu. Užspausti kraštelius, kad įdaras neišbėgtų. Iš likusios tešlos suformuoti akis, nosį, ūsus, barzdą ir kepurę. Su žirklėmis pakarpyti barzdą ir kepurę, kad atrodytų natūraliau. Kepinį patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 180'C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.