Šokoladiniai sausainiai
Ingredientai:
Juodo šokolado 80 g
Margarino VILNIUS kepiniams, kambario temperatūros 110 g
Cukraus 100 g
Kiaušinių 1 vnt
Kepimo miltelių 0,5 a.š
Vanilės ekstrakto 1 a.š
Druskos žiupsnelio
Miltų 250 g
Paruošimas:
Ištirpinam margariną, baigiant ištirpti sudedam smulkiai laužytą juodąjį šokoladą, atidžiai maišom, kad masė nepridegtų. Kai šokoladas susijungs į vientisą masę su margarinu nukeliam nuo ugnies ir atvėsinam. Kol šokolado masė pravės išsiplakam kiaušinio baltymą, baigiant plakti palaipsniui sudedam cukrų (cukraus galima dėti mažiau, nes pakankamai saldūs sausainiai). Trynį, vanilės ekstraktą bei atvėsusią šokolado masę sumaišome su baltymu. Kitame dubenėlyje sumaišome persijotus miltus, kepimo miltelius bei žiupsnelį druskos. Skystą masę sumaišome su sausa, suminkome kietoką masę bei atvėsiname šaldytuve bent 3 val., o geriausiai per naktį. Kitą dieną su šaukštelių pakabiname graikiško riešuto didumo gabalėlį ir formuojame kamuoliuką, gausiai apvoliojame cukraus pudroje (aš įpilu cukraus pudros į maišelį, tada sudedu po kelis sausainių kamuoliukus ir gerai pakratau, taip labai gerai ir gražiai pasidengia cukraus pudra). Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 165°C temperatūroje apie 12 min.
PANAŠŪS RECEPTAI