Riešutinis pyragas
Ingredientai:
Ingredientai tešlai:
Miltų 350 g
Margarino VILNIUS kepiniams 200 g
Cukraus 100 g
Kiaušinio 1 vnt
Vanilinio cukraus 1 a.š
Ingredientai riešutų įdarui:
Graikiškų riešutų 200 g
Razinų (jų galite ir nedėti jei nenorite) 50 g
Cukraus 150 g
Medaus 2 v.š
Pieno 2 v.š
Cinamono (galite ir nedėti,man tiesiog buvo skaniau :)) 0,5 a.š
Muskato (irgi galite nedėti jei nenorite) 0,5 a.š
Paruošimas:
Iš tešlai skirtų produktų susiminkome tešlą (aš naudojau kambario temperatūros margariną supjaustytą gabaliukais ir visus ingredientus gerai išminkiau rankomis). Kol ruošime įdarą tešlą laikome šaldytuve.
Riešutiniam įdarui puode ištirpdome medų su cukrumi, dedame riešutus,razinas ir prieskonius bei pieną, šiek tiek viską karamelizuojame (t.y. paverdame).

Dabar jau imame tešlą, 3/4 plonai iškočiojame ir dedame į kepimo formą (geriausiai išimamu dugnu, aš naudojau apvalią 26 cm., padarome kokio centimetro bortelius. Ant tešlos pilame riešutų įdarą ir viršų uždengiama likusia iškočiota tešla). Kepame iki 180 laipsnių orkaitėje apie 60 min. Iškepusį pyragą labai gerai atvėsiname (nes tuo metu įdaras pilnai sustingsta į nepakartojamai skanią karamelę) ir viršų pabarstome cukraus pudra.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.